Nakládaný hermelín

Lucca

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Nakládaný hermelín

Prostě pecka k snídani, svačině nebo jen tak.

Postup přípravy

  1. Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme bohatě červenou paprikou. V mističce smícháme 5 stroužků česneku a trochu soli, tou směsí potřeme vnitřek hermelínů, poklademe pár koleček cibule. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

    Nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme částečně olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli, česnek nakrájený na kousky a feferonky. Do nádoby dáme 2 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky, česnek a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

    Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte