Nakládané tofu

Veganské neřesti

Nakládané tofu

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
tofu natural 4 kusy
slunečnicový olej 600 ml
cibule 2 kusy
cibule červená 2 kusy
česnek stroužky 6 kusů
chilli lusky celé 3 kusy
bobkový list celý sušený 3 kusy
nakládané kapary 30 g
ocet jablečný 2 lžíce
nové koření 6 kuliček
pepř bílý mletý 1 špetka
sůl 1 lžička
paprika sladká mletá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Tofu nakrájíme na kostičky, osolíme (solí není zapotřebí šetřit), opepříme a celistvě pokryjeme sladkou sušenou paprikou. Vše v misce ručně promícháme. Do větší uzavíratelné dózy vrstvíme tofu spolu s červenou a žlutou cibulí nakrájenou na měsíčky, přepůlenými stroužky česneku, sušenými rajčaty, olivami, kapary, prokládáme bobkovým listem, novým kořením, kuličkami pepře a chilli.

  2. V hrníčku smícháme 2 polévkové lžíce octa s 1 kávovou lžičkou soli, promícháme a až se sůl rozpustí, nalijeme do dózy. Na závěr vše zalijeme až po okraj olejem. Abychom se vyhnuli vzduchovým bublinám, ve kterých by cibule mohla začít kvasit, naléváme olej po stěně nakloněné nádoby. Jednotlivé suroviny by neměly vyčnívat nad hladinu. Uzavřeme a necháme v chladu a temnu odležet 4–10 dní.

  3. Čím déle, tím lépe, pochopitelně. Kdo však odolá?

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů