Nakládané tofu
- 4h:15m
- 6 porcí
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Fitness recepty
- Chuťovky a kanapky
- Jedlé dárky
- Párty
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tofu natural | 4 kusy |
slunečnicový olej | 600 ml |
cibule | 2 kusy |
cibule červená | 2 kusy |
česnek stroužky | 6 kusů |
chilli lusky celé | 3 kusy |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
nakládané kapary | 30 g |
ocet jablečný | 2 lžíce |
nové koření | 6 kuliček |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Tofu nakrájíme na kostičky, osolíme (solí není zapotřebí šetřit), opepříme a celistvě pokryjeme sladkou sušenou paprikou. Vše v misce ručně promícháme. Do větší uzavíratelné dózy vrstvíme tofu spolu s červenou a žlutou cibulí nakrájenou na měsíčky, přepůlenými stroužky česneku, sušenými rajčaty, olivami, kapary, prokládáme bobkovým listem, novým kořením, kuličkami pepře a chilli.
-
V hrníčku smícháme 2 polévkové lžíce octa s 1 kávovou lžičkou soli, promícháme a až se sůl rozpustí, nalijeme do dózy. Na závěr vše zalijeme až po okraj olejem. Abychom se vyhnuli vzduchovým bublinám, ve kterých by cibule mohla začít kvasit, naléváme olej po stěně nakloněné nádoby. Jednotlivé suroviny by neměly vyčnívat nad hladinu. Uzavřeme a necháme v chladu a temnu odležet 4–10 dní.
-
Čím déle, tím lépe, pochopitelně. Kdo však odolá?
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů