Nakládané kančí řízečky
Máme pro Vás trošku netradiční řízečky. Třeba je někdo už zná, třeba budem někoho inspirovat.
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kančí kýta bez kosti | 500 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
bílý jogurt | 150 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
kořenicí směs grilovací koření | 100 lžiček |
česnek stroužky | 1 stroužek |
mandle mleté | 150 g |
sýr parmazánového typu | 100 g |
Postup přípravy
-
Maso na řížky (vepřové,kuřecí,krůtí) , my měli kančí , osolíme , naklepeme a naložíme do směsi bílého jogurtu , vajíčka , grilovacího koření, česneku. Řízky zde mužete nechat 24-72 hodin , čím déle budou naložené, tím více zkřehnou a budou chutnější. Na obalování si připravíme rozemleté mandle , nastrouhaný parmazán. Druhou variantou může být lahůdkové droždí. Obojí chutná skvěle. Řízky vyndáme z jogurtu a šup s nimi do obalovaci směsi. Pak už jen naskládat na pečící papír a péct v troubě. My pekli na 180°C cca 30 minut, ale záleží na typu masa, které jste zvolili a na Vaší troubě:-) Pro lepší kůrku můžete lehce polít olivovým olejem a nebo použít olivový olej ve spreji. Doufám, že budou chutnat. Hezkou neděli !
-
Udělejte si k nim třeba náš nebramborový salát nebo salát z dýňe Hokkaido!
-
Recept na salát z dýňe Hokkaido
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů