Nakládané kančí řízečky

Food by Heart

Máme pro Vás trošku netradiční řízečky. Třeba je někdo už zná, třeba budem někoho inspirovat.

Nakládané kančí řízečky

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
kančí kýta bez kosti 500 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
bílý jogurt 150 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
kořenicí směs grilovací koření 100 lžiček
česnek stroužky 1 stroužek
mandle mleté 150 g
sýr parmazánového typu 100 g

Postup přípravy

  1. Maso na řížky (vepřové,kuřecí,krůtí) , my měli kančí , osolíme , naklepeme a naložíme do směsi bílého jogurtu , vajíčka , grilovacího koření, česneku. Řízky zde mužete nechat 24-72 hodin , čím déle budou naložené, tím více zkřehnou a budou chutnější. Na obalování si připravíme rozemleté mandle , nastrouhaný parmazán. Druhou variantou může být lahůdkové droždí. Obojí chutná skvěle. Řízky vyndáme z jogurtu a šup s nimi do obalovaci směsi. Pak už jen naskládat na pečící papír a péct v troubě. My pekli na 180°C cca 30 minut, ale záleží na typu masa, které jste zvolili a na Vaší troubě:-) Pro lepší kůrku můžete lehce polít olivovým olejem a nebo použít olivový olej ve spreji. Doufám, že budou chutnat. Hezkou neděli !

  2. Udělejte si k nim třeba náš nebramborový salát nebo salát z dýňe Hokkaido!

  3. Recept na salát z dýňe Hokkaido

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů