Lahodný nízkosacharidový dezert, krém lehký a vonící jahodami :)
www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 18 cm | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
15 g |
15 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 5 g |
5 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Bílky vyšleháte se špetkou soli. Žloutky smícháte se sladidlem, extraktem a olejem a mouky smícháte s práškem do pečiva. Poté žloutkovou směs přidáte k mouce a jako poslední postupně s vyšlehaným sněhem. Dáte do formy (18cm průměr) a pečete na 180 stupňů cca 30 minut.
-
Necháte vychladnout a vyšleháte si smetanu. Necháte nabobtnat želatinu a poté ji zahřejete se lžící smetany. Do sněhu ze smetany přidáte tvaroh a zašleháte, poté přidáte želatinu a naposledy vyšleháte.
-
Korpus si rozříznete a vložíte zpět do formy spodní korpus. Vyložíte pečicím papírem kraje a dáte po krajích a dolů jahody. Poté dáte 3/4 krému a přiklopíte druhou částí korpusu. Zbytkem jahod dort ozdobíte a necháte v lednici alespoň pár hodin odpočinout. Doufám, že bude chutnat❤️
Makronutrienty
20%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 913 kJ | 730 kJ |
Kalorická hodnota | 218 kcal | 174 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,1 g
3,11 g |
5,68 g
2,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,71 SVJ | 0,568 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,4 g
6,94 g |
13,1 g
5,55 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 8,94 g |
Sůl | 0,395 g | 0,316 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů