Dnes tu mám pre vás receptík od mojej maminy a to Nadýchané pšenové (jáhlové) muffiny
- 25m
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
1 hrst |
1 hrst |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Pšeno 2x sparíme vriacou vodou a zalejem 2 hrnčekmi vody a varíme so štipkou soli a ghí domäkka. Necháme vychladnúť.
-
Hrozienka sparíme vriacou vodou. Z 2 vaječných bielkov vyšlaháme tuhý sneh. Vychladnuté pšeno zmiešame s 2 žĺtkami, hrozienkami, škoricou a cukrom alebo sirupom. Nakoniec do zmesi vmiešame sneh. Vyložíme si muffinovú formu papierovými košíčkami. Košíčky naplníme až povrch, pretože nám sami o sebe nenarastú.
-
Dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 20min na 180 stupňov. Necháme ich na plechu vychladnúť a jeme ich až studené.
Makronutrienty
78%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 304 kJ | 488 kJ |
Kalorická hodnota | 312 kcal | 117 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
55 g
10,7 g |
20,6 g
4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,5 SVJ | 2,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,62 g
2,28 g |
2,47 g
0,853 g |
Bílkoviny | 8,98 g | 3,36 g |
Sůl | 0,355 g | 0,133 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů