Nadýchané pšenové (jáhlové) muffiny

Healty Kiki

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Nadýchané pšenové (jáhlové) muffiny

Dnes tu mám pre vás receptík od mojej maminy a to Nadýchané pšenové (jáhlové) muffiny

Postup přípravy

  1. Pšeno 2x sparíme vriacou vodou a zalejem 2 hrnčekmi vody a varíme so štipkou soli a ghí domäkka. Necháme vychladnúť.

  2. Hrozienka sparíme vriacou vodou. Z 2 vaječných bielkov vyšlaháme tuhý sneh. Vychladnuté pšeno zmiešame s 2 žĺtkami, hrozienkami, škoricou a cukrom alebo sirupom. Nakoniec do zmesi vmiešame sneh. Vyložíme si muffinovú formu papierovými košíčkami. Košíčky naplníme až povrch, pretože nám sami o sebe nenarastú.

  3. Dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 20min na 180 stupňov. Necháme ich na plechu vychladnúť a jeme ich až studené.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte