Nadýchaná omeleta s banánem a mangem pečená v troubě
Omeleta sama o sobě obsahuje pouze vejce a opečená je na ghí. Výběr ovoce je na vás, pokud místo banánu a manga zvolíte třeba hrušky, jablka a nebo švestky se skořicí, sacharidů bude v jídle ještě méně. Parádní je ale i v low carb verzi s borůvkami.
- 50m
- 1 porce
- jednoduché
- Americké
- Evropská
- Moučníky a dezerty
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Restování
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 5 kusů |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
banány | 0,5 kusu |
mango | 0,25 kusu |
Postup přípravy
-
Na plotýnku dejte nasucho rozehřívat pánev z litiny nebo uhlíkaté oceli (pozor na ucha, která nesmí do trouby, taková pánev se pro přípravu této omelety nehodí).
-
Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte na pevný sníh, který se udrží ve tvaru špiček.
-
Žloutky vyšlehejte do pěny. Do vyšlehaných žloutků opatrně rovnoměrně vmíchejte bílkový sníh, snažte se, aby co nejméně klesl.
-
Na rozpálené pánvi nechejte rozpustit ghí a poté na ni opatrně rozetřete našlehané vaječné těsto. Na těsto poklaďte na plátky pokrájené ovoce a pánev přesuňte do trouby rozehřáté na 180 °C.
-
Omeletu nechejte v troubě nabýt na objemu a opéct z horní strany do zlatohněda. Měla by být hotova za 30 až 40 minut. Poté ji vyndejte z trouby a ihned podávejte. Po vytažení trochu klesne, přesto ale zůstane nadýchaná.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů