když potřebujete "něco" do ruky - nízkosacharidového:)
- 30m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
200 g |
200 g |
110 g |
110 g |
40 g |
40 g |
45 g |
45 g |
40 g |
40 g |
1 lžička |
1 lžička |
30 g |
30 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
90 g |
90 g |
nasekat 65 g |
65 g |
2 kusy |
2 kusy |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Předehřát troubu na 175 C. Pekáček (30 x 20 cm) vyložit peč.papírem nebo peč.folií. Smíchat drcené mandle s nakrájenými ořechy a zbytkem suchých ingrediencí. Důkladně promíchat.
-
Přimíchat zbytek a znovu promíchat. Nalít směs do připraveného pekáče a rozdělit co nejrovnoměrněji. Pečlivě namačkat.
-
Péct 15-20 minut nebo dokud začne hnědnout kolem okrajů. Nechat odpočívat 10 minut. Vyndat z pekáče a nechat zcela vychladnout. Nařezat.
Makronutrienty
28%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 206 kJ | 889 kJ |
Kalorická hodnota | 527 kcal | 212 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,9 g
4,17 g |
9,22 g
1,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,29 SVJ | 0,922 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
44,8 g
7,84 g |
18 g
3,16 g |
Bílkoviny | 15,4 g | 6,18 g |
Sůl | 0,079 g | 0,032 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů