Mušle po Burgundsku!!!
Buď je milujete nebo nesnášíte, my je milujeme!!!!
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mušle slávky | 1 kg |
mrkev | 3 kusy |
petržel kořenová | 2 kusy |
celer řapíkatý | 5 stonků |
olivový olej | 10 ml |
pepř černý celý | 8 zrnek |
bobkový list celý sušený | 6 listů |
česnek | 5 stroužků |
červené víno suché | 8 |
voda vlažná | 1 hrnek |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
jalovec, jalovčinky | 4 kusy |
Postup přípravy
-
Slávky nejprve namočíme do hrnce se studenou vodou, asi tak na půl hodiny. Po té je očistíme, pokud bude nějaká rozbitá nebo otevřená bez lítosti vyhodíme.
-
Mrkev, petržel kořen a řapíkatý celer si nakrájíme .Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, osolíme, opepříme a přidáme všechno koření a česnek nakrájený na plátky.Necháme rozvonět a přidáme nakrájenou zeleninu, kterou restujeme 10 minut. Pak zalijeme červeným suchým vínem a dusíme pod pokličkou cca 15-20 minut. Víno se zredukuje zhruba na polovinu.Podlijeme 1 hrnkem vody, ale nemusí být, záleží jak moc se víno vyvaří. Potom zeleninu rozmačkáme, nebo můžeme lehce promixovat tyčovým mixérem. Přihodíme očištěné mušle, promícháme a dusíme cca 8-12 minut. Mušle se krásně otevřou a nasáknou chuť vína a zeleniny.
-
Tak a už jen servírujeme! Nandáme slávky do talíře i se zeleninou. Nakonec posypeme čerstvě nasekanou petrželovou naťí. Výborně se k tomu hodí jakékoliv Low Carb pečivo. A pokud ho ještě nasucho opečeme v topinkovači nemá to ani chybičku!!!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů