Mušle po Burgundsku!!!

Jídelní plán

Buď je milujete nebo nesnášíte, my je milujeme!!!!

Mušle po Burgundsku!!!

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
mušle slávky 1 kg
mrkev 3 kusy
petržel kořenová 2 kusy
celer řapíkatý 5 stonků
olivový olej 10 ml
pepř černý celý 8 zrnek
bobkový list celý sušený 6 listů
česnek 5 stroužků
červené víno suché 8
voda vlažná 1 hrnek
petrželka, petrželová nať 1 hrst
jalovec, jalovčinky 4 kusy

Postup přípravy

  1. Slávky nejprve namočíme do hrnce se studenou vodou, asi tak na půl hodiny. Po té je očistíme, pokud bude nějaká rozbitá nebo otevřená bez lítosti vyhodíme.

  2. Mrkev, petržel kořen a řapíkatý celer si nakrájíme .Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, osolíme, opepříme a přidáme všechno koření a česnek nakrájený na plátky.Necháme rozvonět a přidáme nakrájenou zeleninu, kterou restujeme 10 minut. Pak zalijeme červeným suchým vínem a dusíme pod pokličkou cca 15-20 minut. Víno se zredukuje zhruba na polovinu.Podlijeme 1 hrnkem vody, ale nemusí být, záleží jak moc se víno vyvaří. Potom zeleninu rozmačkáme, nebo můžeme lehce promixovat tyčovým mixérem. Přihodíme očištěné mušle, promícháme a dusíme cca 8-12 minut. Mušle se krásně otevřou a nasáknou chuť vína  a zeleniny.

  3. Tak a už jen servírujeme! Nandáme slávky do talíře i se zeleninou. Nakonec posypeme čerstvě nasekanou petrželovou naťí. Výborně se k tomu hodí jakékoliv Low Carb pečivo. A pokud ho ještě nasucho opečeme v topinkovači nemá to ani chybičku!!!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů