Mušle po Burgundsku!!!

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Mušle po Burgundsku!!!

Buď je milujete nebo nesnášíte, my je milujeme!!!!

Postup přípravy

  1. Slávky nejprve namočíme do hrnce se studenou vodou, asi tak na půl hodiny. Po té je očistíme, pokud bude nějaká rozbitá nebo otevřená bez lítosti vyhodíme.

  2. Mrkev, petržel kořen a řapíkatý celer si nakrájíme .Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, osolíme, opepříme a přidáme všechno koření a česnek nakrájený na plátky.Necháme rozvonět a přidáme nakrájenou zeleninu, kterou restujeme 10 minut. Pak zalijeme červeným suchým vínem a dusíme pod pokličkou cca 15-20 minut. Víno se zredukuje zhruba na polovinu.Podlijeme 1 hrnkem vody, ale nemusí být, záleží jak moc se víno vyvaří. Potom zeleninu rozmačkáme, nebo můžeme lehce promixovat tyčovým mixérem. Přihodíme očištěné mušle, promícháme a dusíme cca 8-12 minut. Mušle se krásně otevřou a nasáknou chuť vína  a zeleniny.

  3. Tak a už jen servírujeme! Nandáme slávky do talíře i se zeleninou. Nakonec posypeme čerstvě nasekanou petrželovou naťí. Výborně se k tomu hodí jakékoliv Low Carb pečivo. A pokud ho ještě nasucho opečeme v topinkovači nemá to ani chybičku!!!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte