MUNGO V CUKETOVO TYMIÁNOVÉ OMÁČCE

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

MUNGO V CUKETOVO TYMIÁNOVÉ OMÁČCE

Lehký a zdravý oběd.

Postup přípravy

  1. Večer předem si namočíme 250g mungo fazolek. Ráno vodu vyměníme a fazolky uvaříme doměkka – trvá to zhruba 30 minut. Mezitím si na malé kousky pokrájíme jednu cibuli (nebo kousek pórku) a na dvou lžicích másla, nebo dobrého oleje zlehka osmahneme. Přidáme asi kilo a půl cukety, pokrájené také na malé kostičky, lžíci sušeného, nebo dvě čerstvého, tymiánu (skvělý je i rozmarýn, takže pokud ho máte, můžete zkusit), lžičku kurkumy, lžičku soli, trošku pepře a lžičku celého římského kmínu. Chvilku za stálého míchání opékáme.

  2. Pak přilijeme vodu tak, aby zelenina byla tak akorát potopená a 15 minut vaříme. Přidáme uvařené mungo a ještě 10minut na mírném ohni vaříme. Zahustíme 2-3mi lžícemi rýžové mouky (skvělá je „Z lepivé rýže“ od Natural) rozmíchané v trošce vody (případně pokud chcete omáčku ještě jemnější, můžete použít kokosové mléko, ale není to nutné). Nakonec vmícháme dvě lžíce umeocta (pro pikantnější chuť, ale také pro ještě lepší trávení ????).

  3. Podáváme s rýží.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte