Mugcake - hrníčkový dezert LC
Známý lowcarb dezert či snídaně - za pár minut v MV hotovo.
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Primal
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
mouka z lískových ořechů | 1 lžíce |
xylitol | 1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 10 g |
majonéza | 1 lžíce |
vaječný žloutek | 1 kus |
voda | 1 lžíce |
bílý jogurt řeckého typu | 1 lžíce |
maliny | 5 kusů |
Postup přípravy
-
Sypkou směs vsypeme do misky, přidáme „mokré“ suroviny, vše promícháme. Těsto necháme 2-3 minuty stát, vlijeme do hrníčku.
-
Hrnek s těstem vložíme do mikrovlnné trouby, zapneme na střední výkon a mikrovlníme asi 1,5 minuty. Necháme chvilku zchladnout, podle chuti ozdobíme a můžeme baštit!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů