Mrkvový perkelt na rozmarýnu podle Mačingové
Skvělý tip pro úpravu mrkve, i když ji zrovna moc nemusíte, ale přece jen byste ji chtěli občas zařadit do jídelníčku. Mrkvový perkelt je jedním z klasických receptů Antonie Mačingové.
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 1 kg |
olivový olej panenský | 3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
sojová omáčka | 2 lžíce |
rozmarýn sušený | 2 g |
koriandr mletý | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
Postup přípravy
-
Na oleji osmahněte cibulku do sklovata. Přidejte koriandr, rozmarýn, sůl, pepř a sojovou omáčku. Zamíchejte. Na vzniklou směs nasypte na kolečka nakrájenou mrkev a dobře promíchejte. Přidejte trošku vody, zakryjte pokličkou a duste do měkka. Koření můžete nahradit za jiné, dobré je třeba kari.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů