Mrkvový perkelt na rozmarýnu podle Mačingové

Skvělý tip pro úpravu mrkve, i když ji zrovna moc nemusíte, ale přece jen byste ji chtěli občas zařadit do jídelníčku. Mrkvový perkelt je jedním z klasických receptů Antonie Mačingové.

Mrkvový perkelt na rozmarýnu podle Mačingové

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
mrkev 1 kg
olivový olej panenský 3 lžíce
sůl 1 lžička
sojová omáčka 2 lžíce
rozmarýn sušený 2 g
koriandr mletý 1 lžička
cibule 1 kus

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahněte cibulku do sklovata. Přidejte koriandr, rozmarýn, sůl, pepř a sojovou omáčku. Zamíchejte. Na vzniklou směs nasypte na kolečka nakrájenou mrkev a dobře promíchejte. Přidejte trošku vody, zakryjte pokličkou a duste do měkka. Koření můžete nahradit za jiné, dobré je třeba kari.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů