Skvělý tip pro úpravu mrkve, i když ji zrovna moc nemusíte, ale přece jen byste ji chtěli občas zařadit do jídelníčku. Mrkvový perkelt je jedním z klasických receptů Antonie Mačingové.
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kg |
1 kg |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
dala jsem větší špetku 2 g |
2 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Na oleji osmahněte cibulku do sklovata. Přidejte koriandr, rozmarýn, sůl, pepř a sojovou omáčku. Zamíchejte.
Na vzniklou směs nasypte na kolečka nakrájenou mrkev a dobře promíchejte. Přidejte trošku vody, zakryjte pokličkou a duste do měkka.
Koření můžete nahradit za jiné, dobré je třeba kari.
Makronutrienty
52%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 442 kJ | 1 283 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 307 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,3 g
4,36 g |
27 g
12,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,93 SVJ | 2,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,56 g
0,622 g |
21,9 g
1,81 g |
Bílkoviny | 1,13 g | 3,29 g |
Sůl | 1,09 g | 3,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů