Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Deník pološílené veganky

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Vynikající záležitost. Naprosto voneguteskní. Až si ho uděláte poprvé, zjistíte, že tak "obyčejná" surovina, jako je mrkev, může mít za následek takovouhle mannnnuuuu

Postup přípravy

  1. Olej, kari 1PL a římský kmín drcený 1PL, 3 stroužky nasekaného česneku. Pustíme plameňáka a necháme koření zpěnit a česnek pustit chuť.

    Pak přidáme 1 větší cibuli, kterou nakrájíme klidně v umění hala a bala. Restujeme do chvíle, než začne být ehce zlatavá.

    Pak přidáme mrkev. Té jsem já dala hrstě z obou daní cca 2,5-3... Tu oloupeme a nakrájíme. Zde doporučuji spíš drobnější kusy, neb mrkev pustí více chutí.

  2. A restujeme. Restujeme tak 10 minut na středně velkém plameňákovi. Pak zalijeme vývarem, nebo voda + kostka bujonu. Sůl, pepř a necháme pozvolna vařiti.

    Až je mrkev měkká, jako opravdu měkká, použijeme tyčový mixer a dohladka polévku rozmixujeme.

  3. Plechovka co nejlepšího kokosového mléka. Vybírám to, kde se píše největší množství tuku a dále, kde je nejméně složek. Ideálně jen ten kokos max voda. Ale to se těžko shání, tedy jdu po obsahu tuku a kokosovéh masa...

    Tedy lupnu do hrnce celou plechovku onoho mléka, přidám ždibet vločkového chilli, trochu granulovaného česneku a pepř a sůl. Nechám provařit asi pár vteřin a vypínám sporák. Kdo má a vězte, ponuse to tu polévku o mnoho levelů dále, je koriandr. Tedy kdo má lupne ho tam hrst.

  4. Podáváme s praženým tentokrát dýňovým semenem, já ještě vločkami chilli, stvoly jarní cibulky a když k tomu dáte čerstvý chléb, je oběd jako víno

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte