Mrkvový dortík
- 1h
- 12 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy vlašské mleté | 115 g |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
kokosový olej | 2 lžíce |
mrkev | 250 g |
bílý jogurt | 2 lžíce |
ovesná mouka | 175 g |
muškátový ořech mletý | 1 g |
skořice mletá | 1 lžička |
zázvor sušený mletý | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
soda jedlá | 1 lžička |
cukr třtinový | 50 g |
prášek proteinový, vanilka | 30 g |
tvaroh měkký, vanička | 2 kusy |
cukr třtinový | 3 lžíce |
vaječný bílek | 1 kus |
kokosový olej | 1 lžíce |
ořechy vlašské | 40 g |
Postup přípravy
-
Smíchejte vejce, kokosový olej, nastrouhané ořechy a mrkev, protein, tř.cukr a jogurt. Poté postupně vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, jedlou sodou, nastrouhaným muškátovým oříškem, skořicí a zázvorem, tak aby vzniklo hladké těsto.
-
Dortovou formu vyložte pečicím papírem, vlijte těsto a dejte do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečte asi 30min.
-
Mezitím si připravte náplň. V míse vymíchejte dohladka tvaroh, bílek a tř.cukr. Po rozpuštění cukru postupně přimíchejte kokosový olej.
-
Korpus po vychladnutí překrojte podélně na dvě části. Promažte ho vyšší vrstvou krému a poté celý dort omažte krémem ze všech stran. Boky obsypte nahrubo mletými ořechy.
-
Před krájením musí dort být nejméně 10 hodin v chladu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů