Mrkvový dortík

Kristýna Sixtová, výživové poradenství Six Fitness

Mrkvový dortík

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
ořechy vlašské mleté 115 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
kokosový olej 2 lžíce
mrkev 250 g
bílý jogurt 2 lžíce
ovesná mouka 175 g
muškátový ořech mletý 1 g
skořice mletá 1 lžička
zázvor sušený mletý 1 lžička
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
soda jedlá 1 lžička
cukr třtinový 50 g
prášek proteinový, vanilka 30 g
tvaroh měkký, vanička 2 kusy
cukr třtinový 3 lžíce
vaječný bílek 1 kus
kokosový olej 1 lžíce
ořechy vlašské 40 g

Postup přípravy

  1. Smíchejte vejce, kokosový olej, nastrouhané ořechy a mrkev, protein, tř.cukr a jogurt. Poté postupně vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, jedlou sodou, nastrouhaným muškátovým oříškem, skořicí a zázvorem, tak aby vzniklo hladké těsto.

  2. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, vlijte těsto a dejte do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečte asi 30min.

  3. Mezitím si připravte náplň. V míse vymíchejte dohladka tvaroh, bílek a tř.cukr. Po rozpuštění cukru postupně přimíchejte kokosový olej.

  4. Korpus po vychladnutí překrojte podélně na dvě části. Promažte ho vyšší vrstvou krému a poté celý dort omažte krémem ze všech stran. Boky obsypte nahrubo mletými ořechy.

  5. Před krájením musí dort být nejméně 10 hodin v chladu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů