MRKVOVÝ DORTÍK S BROSKVEMI

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

MRKVOVÝ DORTÍK S BROSKVEMI

V obchodě měli naprosto výstavní mrkev, takže místo jednoho pytlíku jsem vzala rovnou dva.

Ani tak se u nás ale mrkvička dlouho neohřeje, protože jsem si hned vzpomněla na tenhle super moučník. Moje děti ho milujou...

Postup přípravy

  1. Žloutky ušleháme ručním elektrickým šlehačem se třemi lžícemi moučkového cukru a s vanilkovým cukrem do husté bílé pěny, přidáme nastrouhanou mrkev, citronovou kůru, skořici, mleté pistácie a směs mouky s kypřícím práškem a nakonec vmícháme sníh z bílků, ušlehaný s jednou lžící moučkového cukru a špetkou soli. Vlijeme do dortové formy (průměr 23cm), vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a pečeme 30 minut na 175 stupňů.

  2. Vychladlý korpus potřeme tvarohovou náplní, posypeme kompotovanými broskvemi (lze použít jakékoliv kompotované ovoce) a zalijeme želé. Hotové dáme alespoň na 2 hodinky zatuhnout do lednice.

  3. Tvaroh utřeme s cukrem a citronovou kůrou. Směs na šlehačku vsypeme do studeného mléka a ušleháme. Hotovou přidáme k tvarohu a lehce promícháme. Samozřejmě lze ušlehat klasickou smetanu ke šlehání společně se ztužovačem a mírně přisladit.

  4. Ovoce scedíme a nakrájíme nadrobno. Šťávu odměříme a dolijeme vodou do objemu 500ml. Směs na želatinu promícháme s cukrem, vsypeme do šťávy a na plotně za stálého míchání zahřejeme do bodu varu. Asi minutku vaříme, poté odstavíme a necháme malinko zchladnout. Ještě vlažným polijeme hotový dort a dáme ztuhnout do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte