Mrkvový dort s citronovým krémem - LC
Moc dobrý lowcarb dezert, zkuste a dejte mi vědět na IG: @jsemlowcarb
- 1h:10m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 4 kusy |
jablka | 1 kus |
mouka z vlašských ořechů | 150 g |
vajíčka | 2 kusy |
bílý jogurt řeckého typu | 4 lžíce |
kokosový olej | 2 lžíce |
erythritol, sukrin | 6 lžiček |
skořice mletá | 1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření | 0,5 lžičky |
vanilkový extrakt | 2 ml |
citrónová kůra | 1 lžíce |
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
bílý jogurt řeckého typu | 2 lžíce |
citrónová kůra | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Mrkev a jablko si nastrouháme najemno. Vše smícháme na hladké těsto (příp. zahustíme kokosovou moukou), upečeme ve formě s pečícím papírem, asi 60 min/170°C.
-
Vychladlé potřeme krémem, můžeme sypat kokosem, ořechy...a necháme odležet.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů