Báječný lowcarb dezert či snídaně...
Zdravé mlsání bez mouky a cukru i tady:
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 22 cm | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
najemno nastrouhat 350 g |
350 g |
100 g |
100 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
5 lžic |
5 lžic |
Krém | |
500 g |
500 g |
250 ml |
250 ml |
10 g |
10 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíme od žloutků, k bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme pevný sníh. Ke žloutkům dáme vodu a vyšleháme do světle žluté pěny, přidáme mouku, mrkev, prášek do pečiva a promícháme. Poté opatrně přimíchame sníh. Nalijeme do vymazané formy a pečeme na 170 stupňů dozlatova (cca 30 minut, zkoušela jsem špejlí propečenost).
-
Bobuloviny jsem rozvařila do konzistence džemu, po vychladnutí osladíme čekankovým sirupem. Tvaroh, smetanu a sirup vyšleháme do krémové konzistence.
-
Dokončení
Vychladlý korpus rozřízneme napůl. Spodní část vrátíme do formy ve které jsme pekli korpus. Dáme polovinu krému a rozvar z bobulí. Přiklopíme druhou půlkou korpusu a zalijeme druhou půlkou krému. Necháme ztuhnout v lednici, zdobíme mochyní, borůvkami a lyofilizovanými malinami.
Makronutrienty
23%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 692 kJ | 997 kJ |
Kalorická hodnota | 165 kcal | 238 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,98 g
2,68 g |
8,61 g
3,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,598 SVJ | 0,861 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,9 g
5,36 g |
18,6 g
7,73 g |
Bílkoviny | 7,14 g | 10,3 g |
Sůl | 0,249 g | 0,359 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů