Mrkvový dort - LC

Lenny73

Báječný lowcarb dezert či snídaně... Zdravé mlsání bez mouky a cukru i tady: @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...

Mrkvový dort - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
mrkev 350 g
mandlová mouka 100 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
sůl 1 špetka
voda vlažná 5 lžic
tvaroh měkký tučný 500 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 ml
čekankový sirup 10 g
maliny 1 hrst
borůvky 1 hrst

Postup přípravy

  1. Bílky oddělíme od žloutků, k bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme pevný sníh. Ke žloutkům dáme vodu a vyšleháme do světle žluté pěny, přidáme mouku, mrkev, prášek do pečiva a promícháme. Poté opatrně přimíchame sníh. Nalijeme do vymazané formy a pečeme na 170 stupňů dozlatova (cca 30 minut, zkoušela jsem špejlí propečenost).

  2. Bobuloviny jsem rozvařila do konzistence džemu, po vychladnutí osladíme čekankovým sirupem. Tvaroh, smetanu a sirup vyšleháme do krémové konzistence.

  3. Dokončení Vychladlý korpus rozřízneme napůl. Spodní část vrátíme do formy ve které jsme pekli korpus. Dáme polovinu krému a rozvar z bobulí. Přiklopíme druhou půlkou korpusu a zalijeme druhou půlkou krému. Necháme ztuhnout v lednici, zdobíme mochyní, borůvkami a lyofilizovanými malinami.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů