Mrkvový dort - LC
Báječný lowcarb dezert či snídaně... Zdravé mlsání bez mouky a cukru i tady: @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 5 kusů |
mrkev | 350 g |
mandlová mouka | 100 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
voda vlažná | 5 lžic |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 ml |
čekankový sirup | 10 g |
maliny | 1 hrst |
borůvky | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíme od žloutků, k bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme pevný sníh. Ke žloutkům dáme vodu a vyšleháme do světle žluté pěny, přidáme mouku, mrkev, prášek do pečiva a promícháme. Poté opatrně přimíchame sníh. Nalijeme do vymazané formy a pečeme na 170 stupňů dozlatova (cca 30 minut, zkoušela jsem špejlí propečenost).
-
Bobuloviny jsem rozvařila do konzistence džemu, po vychladnutí osladíme čekankovým sirupem. Tvaroh, smetanu a sirup vyšleháme do krémové konzistence.
-
Dokončení Vychladlý korpus rozřízneme napůl. Spodní část vrátíme do formy ve které jsme pekli korpus. Dáme polovinu krému a rozvar z bobulí. Přiklopíme druhou půlkou korpusu a zalijeme druhou půlkou krému. Necháme ztuhnout v lednici, zdobíme mochyní, borůvkami a lyofilizovanými malinami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů