Doufám že bude nízkosacharidový dort chutnat a nezapomeňte mě označit pokud budete zkoušet :)
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h:20m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
20 g |
20 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Postup: nastrouhanou mrkev si smícháte s ostatními mokrými ingrediencemi a mouky si smícháte s kořením a práškem také zvlášť. Poté smícháte dohromady a dáte do pečícím papírem vyložené formy a pečete na 180 stupňů cca 30 minut.
-
Korpus necháte vychladnout, vyšleháte si smetanu a do ní poté dáte tvaroh. Korpus si rozříznete a dáte půl krému, přiklopíte korpusem a navrstvíte zbytek krému. Necháte v lednici odpočinout a poté ozdobíte vlašáky a skořicí.
Makronutrienty
18%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 912 kJ | 651 kJ |
Kalorická hodnota | 218 kcal | 156 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,75 g
3,17 g |
4,1 g
2,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,575 SVJ | 0,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,7 g
9,45 g |
13,3 g
6,74 g |
Bílkoviny | 7,11 g | 5,07 g |
Sůl | 0,247 g | 0,176 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů