Tohle je pro mě naprostý top nízkosacharidový dort...
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
nastrouhat nahrubo 500 g |
500 g |
250 g |
250 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
Krém | |
500 g |
500 g |
250 ml |
250 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše smíchat.
Pozor na kokosový olej v kombinaci se studenou mrkví tuhne,tak jí trochu ohřát,než se to smíchá.Natřít na menší plech.Péct 175°C cca 45min.
Po upečení nechat vychladnout a rozdrobit.
-
Smetanu vyšleháme. Mascarpone prošleháme se sladidlem a přišleháme šlehačku.
-
Korpus rozdrobíme. Polovinu namačkáme do formy, navrstvíme polovinu krému, opět korpus a zbytek krému. Pořádně upěchujeme a dáme nejlépe přes noc vychladit.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
17%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 396 kJ | 2 158 kJ |
Kalorická hodnota | 334 kcal | 516 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,8 g
2,89 g |
12,1 g
4,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,78 SVJ | 1,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,2 g
17,3 g |
49,8 g
26,7 g |
Bílkoviny | 5,52 g | 8,54 g |
Sůl | 0,476 g | 0,736 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů