MRKVOVO-JABLEČNÝ KOLÁČ S ČOKOLÁDOU

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

MRKVOVO-JABLEČNÝ KOLÁČ S ČOKOLÁDOU

Opravdu výborný koláč, kterým ale s klidem můžete i nahradit třeba snídaní:). Je to vlastně dezert, který podpoří naše zdraví a dodá tělu vše potřebné :).

Postup přípravy

  1. Večer (nebo cca 12 hodin dopředu) smícháme 150g (nebo 3/4hrnku) pohankové mouky s 350ml vody, misku zakryjeme utěrkou a necháme odpočinout a mírně nakvasit. Když mouku nenecháte nakvasit, nevadí to, koláč bude dobrý také. Kvašení ale ještě více zlepší stravitelnost (tím nechci říci, že by tento koláč byl špatné stravitelný, to vůbec ne ???? ) a dodá koláči pikantnější chuť.

  2. Poté přidáme 2 mrkve a tři jablka, které nahrubo nastrouháme, špetku soli, lžičku skořice, tři lžíce namletého lnu, tři lžíce slunečnicového semínka, čtyři lžíce kokosu, hrst hrozinek a pokud máte radši více sladké, můžete přidat trochu cukru (já nedávám, sladkost jablek a rozinek mi stačí.

  3. Všechno dobře promícháme, necháme 10 minut odpočinout aby naboptnal len, nalijeme do kokosovým tukem vymazané koláčové nebo dortové formy a dáme na 35 minut do trouby na 180°C péct.

  4. Po upečení koláč potřeme rozpuštěnou hořkou čokoládou, nebo polevou připravenou rozpuštěním 40g kokosového tuku a smícháním s 2 lžícemi kakaa a 1-2 lžícemi cukru.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte