MRKVOVO-JABLEČNÝ KOLÁČ S ČOKOLÁDOU

Vařím k běhu

Opravdu výborný koláč, kterým ale s klidem můžete i nahradit třeba snídaní:). Je to vlastně dezert, který podpoří naše zdraví a dodá tělu vše potřebné :).

MRKVOVO-JABLEČNÝ KOLÁČ S ČOKOLÁDOU

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
mouka pohanková 150 g
voda 350 ml
mrkev 2 kusy
jablka 3 kusy
sůl 1 špetka
skořice mletá 1 lžička
len, lněné semínko mleté 7 lžiček
slunečnicová semínka 3 lžíce
kokos sušený, strouhaný 4 lžíce
rozinky sušené 1 hrst
kokosový olej 40 g
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
cukr moučka 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Večer (nebo cca 12 hodin dopředu) smícháme 150g (nebo 3/4hrnku) pohankové mouky s 350ml vody, misku zakryjeme utěrkou a necháme odpočinout a mírně nakvasit. Když mouku nenecháte nakvasit, nevadí to, koláč bude dobrý také. Kvašení ale ještě více zlepší stravitelnost (tím nechci říci, že by tento koláč byl špatné stravitelný, to vůbec ne ???? ) a dodá koláči pikantnější chuť.

  2. Poté přidáme 2 mrkve a tři jablka, které nahrubo nastrouháme, špetku soli, lžičku skořice, tři lžíce namletého lnu, tři lžíce slunečnicového semínka, čtyři lžíce kokosu, hrst hrozinek a pokud máte radši více sladké, můžete přidat trochu cukru (já nedávám, sladkost jablek a rozinek mi stačí.

  3. Všechno dobře promícháme, necháme 10 minut odpočinout aby naboptnal len, nalijeme do kokosovým tukem vymazané koláčové nebo dortové formy a dáme na 35 minut do trouby na 180°C péct.

  4. Po upečení koláč potřeme rozpuštěnou hořkou čokoládou, nebo polevou připravenou rozpuštěním 40g kokosového tuku a smícháním s 2 lžícemi kakaa a 1-2 lžícemi cukru.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů