Díky projektu Jídelní plán - Život2.0 jsem se naučila jíst lowcarb - tj. nízkosacharidově. To mne přivedlo k tomu, že jídlo jsem se naučila připravovat RYCHLE a ZDRAVĚ.
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Mrkvovo-cuketové nudličky | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
5 g |
5 g |
Kuřecí maso v sýrové omáčce | |
130 g |
130 g |
90 ml |
90 ml |
12 g |
12 g |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Škrabkou uděláme z mrkve a z cukety nudličky (nebo je jenom nakrájíme nožem) a osolíme. Orestujeme je na pánvičče na ghí. ( Přidala jsem i lžíci výpeku ze včerejšího upečeného kuřete - ale nemusí být :O). Orestujeme ne úplně do měkka, ale aldente - na zkus. Mezi tím, než se orestují zeleninové nudličky, nakrájíme kuřecí maso na kostky. Když jsou nudličky hotové, přesuneme je do hlubokého talíře a přiklopíme, aby nám nevychladly. Na uvolněnou pánvičku dáme restovat kuřecí kostky, osolíme je. Když je maso dostatečně hotové, přilijem smetanu na vaření a přidáme na zahuštění sýr. Mícháme do rozpuštění sýra. Hotové maso se sýrovou omáčkou nalijeme na mrkvovo-cuketové nudličky. Dobrou chuť :O) !
Makronutrienty
19%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 360 kJ | 1 670 kJ |
Kalorická hodnota | 86 kcal | 399 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,05 g
1,73 g |
14,2 g
8,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,305 SVJ | 1,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,59 g
3,14 g |
21,3 g
14,6 g |
Bílkoviny | 8,45 g | 39,2 g |
Sůl | 0,603 g | 2,8 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů