Mrkvovo - cuketkové nudličky s rajčinkovo - bazalkovým pestom
Stačí len mixnúť a máme hotovo :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Paleo
- Primal
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Vaření v páře
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
rajčata sušená v oleji | 100 g |
bazalka čerstvá | 2 snítky |
ořechy kešu | 2 hrsti |
česnek stroužky | 4 kusy |
olivový olej | 50 ml |
sůl himálajská jemná | 2 g |
Postup přípravy
-
Mrkvu očistíme a škrabkou / strojčekom / akokoľvek z nej spravíme nudličky. Cuketu len umyjeme, nešúpeme a zopakujeme ten istý postup ako u mrkvi.
-
V hrnci si necháme zovrieť vodu, zeleninové nudle dáme do misy a sitka, prelejeme ich, zakryjeme a necháme tak 10-15min, podľa toho, či chceme nudle viac chrumkavé alebo naopak mäkšie.
-
Kešu oriešky si môžeme nechať vo vode chvíľku zmäknúť. Všetky ingrediencie spolu pomixujeme. Pesto je výborné, hodí sa aj ako zeleninová paštika na pečivo .
-
Kto by sa bál, že ho takéto jedlo nezasýti, opak je pravdou :).vždy je samozrejme možné dať zeleninky viac a potom bude viac aj nudličiek
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů