Mrkvovo-celerové pusinky - LC
Skvělá nízkosacharidová (low carb) příloha ... Od Kačky Kolníkové, děkujeme:)
- 30m
- 21 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 21 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 130 g |
celer | 100 g |
vajíčka | 2 kusy |
sýr gouda | 50 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 50 ml |
mandlová mouka | 20 g |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžíce |
vinný kámen | 3 g |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Najemno nastrouhanou zeleninu dáme smažit na ghí do změknutí - pozor nepřipálit!
-
Směs dáme do mísy, rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme vajíčka, smetanu, nastrouhaný sýr a ostatní přísady. Promícháme a na plech děláme pusinky (sáčkem či lžičkou).
-
Pečeme asi 20 minut/170°C dozaltova v troubě, v horkovzdušné fritéze 10 min/170°C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů