Kdo by odolal low carb (LC) dezertu, plnému mrkve s mascarpone krémem...na jarní víkend jako dělaný...
Ozdobeno mrazem sušenými jahodami - kvůli trvanlivosti.
- 30m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
80 ml |
80 ml |
100 ml |
100 ml |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
bezlepkový 1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
Na ozdobu | |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Vyšleháme xylitol s vajíčky do pěny, přilíváme olej s vodou, následně vmícháme vše ostatní suché.
Nakonec lehce přidáme najemno nastrouhanou mrkev.
-
Pečeme na malém plechu asi 25 min/200°C.
-
Vyšleháme si krém.
Vychladlý korpus podélně překrojíme, spojíme půlkou krému, potřeme druhou půlkou a ozdobíme mrazem sušeným ovocem (či čerstvým).
-
Dáme do lednice vychladit a těšíme se na dobrotu:).
Makronutrienty
20%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 428 kJ | 2 051 kJ |
Kalorická hodnota | 341 kcal | 490 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,67 g
2,67 g |
13,9 g
3,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,967 SVJ | 1,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,9 g
9,08 g |
45,8 g
13 g |
Bílkoviny | 6,77 g | 9,73 g |
Sůl | 0,583 g | 0,837 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů