Mrkvové müsli tyčinky s pomerančem
Pomeranče jsou nejrozšířenějším citrusovým plodem, který můžeme zakoupit kdykoliv během roku. Vznikly prý křížením mandarinky a pomela.
- 40m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 350 g |
mrkev | 100 g |
máslo | 80 g |
rozinky sušené | 50 g |
slunečnicová semínka pražená | 50 g |
lněné semínko | 20 g |
hladká mouka špaldová | 20 g |
med včelí | 2 lžíce |
skořice mletá | 2 lžičky |
sůl | 1 špetka |
šťáva pomerančová čerstvá | 2 kusy |
Postup přípravy
-
V míse smísíme vločky se semínky, rozinkami, moukou, solí, skořicí. Přidáme rozpuštěné máslo, šťávu z pomerančů včetně dřeně, med a najemno nastrouhanou mrkev. Vařečkou důkladně promícháme.
-
Na plech rozprostřeme pečící papír a směs na něj vyklopíme. Lžící uhladíme po celé ploše plechu placku, tlustou asi 1 cm, a upěchujeme i okraje.
-
Upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. cca 20 minut.
-
Placku necháme mírně zchladnout a poté rozkrájíme kolečkem na pizzu na tyčinky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů