Mrkvové müsli tyčinky s pomerančem

Jídelní plán

Pomeranče jsou nejrozšířenějším citrusovým plodem, který můžeme zakoupit kdykoliv během roku. Vznikly prý křížením mandarinky a pomela.

Mrkvové müsli tyčinky s pomerančem

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 350 g
mrkev 100 g
máslo 80 g
rozinky sušené 50 g
slunečnicová semínka pražená 50 g
lněné semínko 20 g
hladká mouka špaldová 20 g
med včelí 2 lžíce
skořice mletá 2 lžičky
sůl 1 špetka
šťáva pomerančová čerstvá 2 kusy

Postup přípravy

  1. V míse smísíme vločky se semínky, rozinkami, moukou, solí, skořicí. Přidáme rozpuštěné máslo, šťávu z pomerančů včetně dřeně, med a najemno nastrouhanou mrkev. Vařečkou důkladně promícháme.

  2. Na plech rozprostřeme pečící papír a směs na něj vyklopíme. Lžící uhladíme po celé ploše plechu placku, tlustou asi 1 cm, a upěchujeme i okraje.

  3. Upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. cca 20 minut.

  4. Placku necháme mírně zchladnout a poté rozkrájíme kolečkem na pizzu na tyčinky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů