Mrkvové karbanátky
Mrkvový karboše jsou nadčasový i když příprava zabere půl hoďky našeho cenného času, který bychom mnohem více efektivně využili k slídění na FCB.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 2 kusy |
fazole bílé sterilované | 400 g |
cibule | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
tymián sušený | 1 lžička |
rozmarýn | 1 kus |
mouka rýžová polohrubá | 80 g |
olej řepkový | 200 ml |
Postup přípravy
-
Mrkev nastrouháme, fazole mixneme v chopperu, cibule najemno. Vše zapracujeme s moukou (můžeme přidat sušené kvasnice). Mučíme hmotu tak dlouho, až to vzdá a drží pohromadě. Kdyby to jo nedrželo, trocha šlemu z kysaného zelí nebo láku z okurek plus přídavek mouky tomu dokáže domluvit. Olej musí být rozpálený a vydržíme s nervy při obracení, aby to byla křupajda a ne mastná cákota. Přeji dobrou chuť :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů