Mrkvové karbanátky

Lenka Maříková

Mrkvový karboše jsou nadčasový i když příprava zabere půl hoďky našeho cenného času, který bychom mnohem více efektivně využili k slídění na FCB.

Mrkvové karbanátky

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
mrkev 2 kusy
fazole bílé sterilované 400 g
cibule 1 kus
sůl 1 lžička
pepř bílý mletý 1 špetka
tymián sušený 1 lžička
rozmarýn 1 kus
mouka rýžová polohrubá 80 g
olej řepkový 200 ml

Postup přípravy

  1. Mrkev nastrouháme, fazole mixneme v chopperu, cibule najemno. Vše zapracujeme s moukou (můžeme přidat sušené kvasnice). Mučíme hmotu tak dlouho, až to vzdá a drží pohromadě. Kdyby to jo nedrželo, trocha šlemu z kysaného zelí nebo láku z okurek plus přídavek mouky tomu dokáže domluvit. Olej musí být rozpálený a vydržíme s nervy při obracení, aby to byla křupajda a ne mastná cákota. Přeji dobrou chuť :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů