MRKVOVÁ TORTA SO SLANÝM KARAMELOM

Lucia Mikolášová

MRKVOVÁ TORTA SO SLANÝM KARAMELOM

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 2 hrnky
kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
soda jedlá 1 lžička
sůl 1 lžička
skořice 2 lžičky
muškátový ořech mletý 0,5 lžičky
vajíčka 4 kusy
cukr třtinový 200 g
cukr krupice 100 g
olej řepkový 275 ml
mrkev 350 g
ořechy vlašské mleté 1 hrnek
cukr krystal 200 g
voda 60 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 125 g
máslo 2 lžíce
sůl 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus
tvaroh měkký polotučný 2 kusy
cukr moučka 60 g
ořechy směs jader 100 g

Postup přípravy

  1. Nastrúhame si mrkvu najmeno.Predhrejte rúru na 180 ° C. Dve tortové formy s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie (iba dno) a boky natrieme maslom.

  2. V strednej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu na pečenie, soľ, škoricu a muškátový oriešok. V ďalšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom a šľaháme niekoľko minút, kým nie je zmes krémová. Pridáme olej a dobre vyšľaháme. Postupne primiešame zmes múky, ktorú preosejeme. Vmiešame nastrúhanú mrkvu a posekané orechy. Cesto rozdelíme na polovicu a nalejeme do foriem.

  3. Pečieme asi 30-35 minút na 180 ° C. Necháme vychladnúť.

  4. Pripravíme si karamel rozpustením cukru s vodou.Keď zmes dosiahne farbu karamelu, nachvíľku odstavíme z tepla a pridáme smotanu. Miešame asi 1 minútu až kým je zmes hladká. Odstránime z tepla a pridáme maslo a soľ. Dobre premiešame.

  5. Pripravíme si plnku zmiešaním mascarpone, tvarohu, cukru a 1/3 karamelu. Vyšľaháme si šľahačku a jemne vmiešame do krému.Korpusy si rozrežeme na polovice a plníme krémom. Navrch dáme zvyšok karamelu a dozdobíme orieškami.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů