Mrkvová roláda s limetkovým krémem - LC
Lahodný nízkosacharidový dezert zachutná každému.... www.instagram.com/anetschneiderova/
- 40m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 200 g |
vajíčka | 4 kusy |
sůl | 1 špetka |
mandlová mouka | 30 g |
mouka kokosová | 10 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
tvaroh měkký nízkotučný | 250 g |
ricotta | 150 g |
limetka | 1 kus |
xylitol, cukr březový | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíte od žloutků a vyšleháte do tuhého sněhu. Žloutky smícháte s mrkví, kterou ještě vymačkáte od přebytečné vody a mouky si smícháte s práškem do pečiva a sladidlem. Poté mouky smícháte s mrkvovou směsí a nakonec přimícháte sníh z bílků. Pečete na klasickém plechu na 180 stupňů cca 20 minut. Poté vyndáte a necháte vychladnout.
-
Ricottu si vyšleháte s tvarohem a limetkovou šťávou případně sladidlem. Navrstvíte na vychladlý korpus a stočíte????necháte uležet v lednici a můžete krájet.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů