Mrkvová roláda s limetkovým krémem - LC

Jídelní plán

Lahodný nízkosacharidový dezert zachutná každému.... www.instagram.com/anetschneiderova/

Mrkvová roláda s limetkovým krémem - LC

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
mrkev 200 g
vajíčka 4 kusy
sůl 1 špetka
mandlová mouka 30 g
mouka kokosová 10 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky
skořice mletá 0,5 lžičky
tvaroh měkký nízkotučný 250 g
ricotta 150 g
limetka 1 kus
xylitol, cukr březový 1 lžička

Postup přípravy

  1. Bílky oddělíte od žloutků a vyšleháte do tuhého sněhu. Žloutky smícháte s mrkví, kterou ještě vymačkáte od přebytečné vody a mouky si smícháte s práškem do pečiva a sladidlem. Poté mouky smícháte s mrkvovou směsí a nakonec přimícháte sníh z bílků. Pečete na klasickém plechu na 180 stupňů cca 20 minut. Poté vyndáte a necháte vychladnout.

  2. Ricottu si vyšleháte s tvarohem a limetkovou šťávou případně sladidlem. Navrstvíte na vychladlý korpus a stočíte????necháte uležet v lednici a můžete krájet.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů