Lahodný nízkosacharidový dezert zachutná každému....
www.instagram.com/anetschneiderova/
- 40m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
30 g |
30 g |
10 g |
10 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Krém | |
250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíte od žloutků a vyšleháte do tuhého sněhu. Žloutky smícháte s mrkví, kterou ještě vymačkáte od přebytečné vody a mouky si smícháte s práškem do pečiva a sladidlem. Poté mouky smícháte s mrkvovou směsí a nakonec přimícháte sníh z bílků. Pečete na klasickém plechu na 180 stupňů cca 20 minut. Poté vyndáte a necháte vychladnout.
-
Ricottu si vyšleháte s tvarohem a limetkovou šťávou případně sladidlem. Navrstvíte na vychladlý korpus a stočíte????necháte uležet v lednici a můžete krájet.
Makronutrienty
26%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 528 kJ | 490 kJ |
Kalorická hodnota | 126 kcal | 117 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,14 g
2,63 g |
5,7 g
2,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,614 SVJ | 0,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,33 g
2,36 g |
5,88 g
2,19 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 10,3 g |
Sůl | 0,343 g | 0,319 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů