Mrkvová roláda s čerstvým sýrem - bez mouky

Romča

Rychlé a efektní lowcarb pohoštění, či lehká večeře.

Mrkvová roláda s čerstvým sýrem - bez mouky

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
máslo čerstvé 1 lžička
kmín drcený 0,5 lžičky
mrkev 3 kusy
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
vajíčka 3 kusy
čerstvý krémový sýr 150 g
zakysaná smetana 3 lžíce
pažitka nať čerstvá 1 lžíce
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 50 g
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Na másle opražíme 1/2 lžičky kmínu, přidáme nahrubo nastrouhané 3 mrkve, osolíme, opepříme, pár minut restujeme a necháme vychladnout. Pak přidáme 3 žloutky a tuhý sníh z bílků. Lehce zamícháme a vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme 10 - 15 minut na 170°C.

  2. Vychladlou roládu natřeme čerstvým sýrem Allmette (nebo lučina, palouček, boník...) smíchaným s třemi lžícemi zakysané smetany, nasekanou pažitkou a nakrájenou šunkou 50 g a zabalíme do rolády .

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů