Mrkvová roláda s čerstvým sýrem - bez mouky
Rychlé a efektní lowcarb pohoštění, či lehká večeře.
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Párty
- Pečení
- Primal
- Předkrmy
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 1 lžička |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
mrkev | 3 kusy |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
vajíčka | 3 kusy |
čerstvý krémový sýr | 150 g |
zakysaná smetana | 3 lžíce |
pažitka nať čerstvá | 1 lžíce |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 50 g |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Na másle opražíme 1/2 lžičky kmínu, přidáme nahrubo nastrouhané 3 mrkve, osolíme, opepříme, pár minut restujeme a necháme vychladnout. Pak přidáme 3 žloutky a tuhý sníh z bílků. Lehce zamícháme a vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme 10 - 15 minut na 170°C.
-
Vychladlou roládu natřeme čerstvým sýrem Allmette (nebo lučina, palouček, boník...) smíchaným s třemi lžícemi zakysané smetany, nasekanou pažitkou a nakrájenou šunkou 50 g a zabalíme do rolády .
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů