MRKVOVÁ ROLÁDA
Rychlý moučník, plný mrkve a smetany...roláda, která jako pohoštění nezklame:)
- 35m
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
cukr třtinový | 100 g |
cukr vanilkový | 1 kus |
mrkev | 140 g |
olej řepkový | 1 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 120 g |
skořice mletá | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
zakysaná smetana | 2 kusy |
cukr moučka | 4 lžíce |
puding bez vaření, vanilka | 1 kus |
máslo čerstvé | 60 g |
cukr moučka | 2 lžíce |
kokos sušený, strouhaný | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukry do pěny, přišleháme olej a poté už jen vařečkou vmícháme nastrouhanou mrkev a směs mouky, skořice, prášku do pečiva a špetky soli. Těsto natřeme na velký plech, vystlaný pečícím papírem a pečeme 10 minut na 180 stupňů.
-
Poté necháme vychladnout, potřeme smetanovou náplní a za současného stahování papíru smotáme do rolády.
-
Náplň: 1 vanička měkkého tvarohu, 2 kelímky zakysané smetany (celkem 400g), 4 lžíce moučkového cukru, 1 balení pudinku bez vaření Olé od dr.Oetkera (sypký prášek, nic se nevaří, dala jsem vanilkový) Všechno pouze vyšleháme ručním elektrickým šlehačem.
-
Můžeme si trochu krému nechat stranou na pomazání rolády svrchu. Já jsem vyšlehala asi 60g másla s 2 lžícemi moučkového cukru a 2 lžícemi sušeného mléka, celou roládu jsem tímto krémem potřela a posypala strouhaným kokosem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů