MRKVOVÁ ROLÁDA

Danula

Rychlý moučník, plný mrkve a smetany...roláda, která jako pohoštění nezklame:)

MRKVOVÁ ROLÁDA

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
cukr třtinový 100 g
cukr vanilkový 1 kus
mrkev 140 g
olej řepkový 1 lžíce
hladká mouka pšeničná 120 g
skořice mletá 1 lžička
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
sůl 1 špetka
tvaroh měkký tučný 1 kus
zakysaná smetana 2 kusy
cukr moučka 4 lžíce
puding bez vaření, vanilka 1 kus
máslo čerstvé 60 g
cukr moučka 2 lžíce
kokos sušený, strouhaný 2 lžíce

Postup přípravy

  1. V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukry do pěny, přišleháme olej a poté už jen vařečkou vmícháme nastrouhanou mrkev a směs mouky, skořice, prášku do pečiva a špetky soli. Těsto natřeme na velký plech, vystlaný pečícím papírem a pečeme 10 minut na 180 stupňů.

  2. Poté necháme vychladnout, potřeme smetanovou náplní a za současného stahování papíru smotáme do rolády.

  3. Náplň: 1 vanička měkkého tvarohu, 2 kelímky zakysané smetany (celkem 400g), 4 lžíce moučkového cukru, 1 balení pudinku bez vaření Olé od dr.Oetkera (sypký prášek, nic se nevaří, dala jsem vanilkový) Všechno pouze vyšleháme ručním elektrickým šlehačem.

  4. Můžeme si trochu krému nechat stranou na pomazání rolády svrchu. Já jsem vyšlehala asi 60g másla s 2 lžícemi moučkového cukru a 2 lžícemi sušeného mléka, celou roládu jsem tímto krémem potřela a posypala strouhaným kokosem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů