MRKVOVÁ ROLÁDA

Danula

Účastní se soutěže: Jíme dobře

MRKVOVÁ ROLÁDA

Rychlý moučník, plný mrkve a smetany...roláda, která jako pohoštění nezklame:)

Postup přípravy

  1. V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukry do pěny, přišleháme olej a poté už jen vařečkou vmícháme nastrouhanou mrkev a směs mouky, skořice, prášku do pečiva a špetky soli. Těsto natřeme na velký plech, vystlaný pečícím papírem a pečeme 10 minut na 180 stupňů.

  2. Poté necháme vychladnout, potřeme smetanovou náplní a za současného stahování papíru smotáme do rolády.

  3. Náplň: 1 vanička měkkého tvarohu, 2 kelímky zakysané smetany (celkem 400g), 4 lžíce moučkového cukru, 1 balení pudinku bez vaření Olé od dr.Oetkera (sypký prášek, nic se nevaří, dala jsem vanilkový)

    Všechno pouze vyšleháme ručním elektrickým šlehačem.

  4. Můžeme si trochu krému nechat stranou na pomazání rolády svrchu.

    Já jsem vyšlehala asi 60g másla s 2 lžícemi moučkového cukru a 2 lžícemi sušeného mléka, celou roládu jsem tímto krémem potřela a posypala strouhaným kokosem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte