Mrkvová polévka

Recepty pro život

Možností, jak připravit krémovou mrkvovou polévku, je celá řada a je jen na vás, který postup a jaké ingredience si vyberete. Zkoušejte, experimentujte a najděte svou oblíbenou kombinaci chutí. Tento recept na mrkvovou polévku je jen jednou z chutných možností. Při podávání můžete do mrkvové polévku přidat vařená vejce, trochu kokosové smetany nebo semínka podle chuti.

Mrkvová polévka

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mrkev 500 g
cibule 1 kus
zázvor, čerstvý kořen 1 lžíce
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
vývar drůbeží domácí 1 hrnek
kokos sušený, strouhaný 2 lžíce
nové koření 2 kuličky
koriandr mletý 1 lžička
kardamom mletý 1 špetka
limetka 1 kus
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme lžíci másla a obděláme na něm nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme 1 lžíci nadrobno nakrájeného zázvoru a na kolečka nakrájenou mrkev a chvíli orestujeme.

  3. Posypeme kokosem, zalijeme vývarem, přidáme pár kuliček nového koření, ¼ lžičky koriandru a špetku kardamomu a necháme vařit do změknutí, cca 20 minut.

  4. Do polévky vymačkáme šťávu z limetky a vše rozmixujeme do hladka.

  5. Osolíme a opepříme podle chuti.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů