Mrkvová polévka s černou čočkou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Mrkvová polévka s černou čočkou

Zdravá a rychlá polévka, čočka a mrkev spolu dobře ladí...

Postup přípravy

  1. Mrkev očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v cca 1 l vody do měkka.

    Čočku propláchneme, osolíme a přidáme koriandr a sůl. Vaříme v menším množství vody asi 30 minut. Pokud je potřeba podléváme horkou vodou. Ke konci varu necháme všechnu vodu odpařit.

  2. Uvařenou mrkev rozmixujeme. Měla by vzniknout hladká hustá polévka, kterou není potřeba zahušťovat moukou. Přilijeme kokosové mléko. Přidáme kurkumu, polévkové koření a sůl. Necháme krátce povařit.

  3. Polévku naservírujeme do talířů nebo misek, a na každou porci přidáme doprostřed ¼ uvařené černé čočky. Kolem čočky posypeme polévku naklíčenými mungo fazolemi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte