Mrkvánky s povidly

Danula

Mrkvánky s povidly

Nevím, čím to je, ale v kuchyni vždycky tak nějak pookřeju. Je to pro mě zvláštní místo, kde se z unavené a sedřené mámy stane na chvíli kreativní žena plná elánu. A tak, navzdory neduhům, které mě už několik dní trápí, jsem se tam dneska zase na chvilku zabydlela...

Postup přípravy

  1. Na vále zpracovat hladké těsto, vyválet na tloušťku asi 0,5cm, vykrájet kolečka (já použila takové to plastové sklapovací udělátko o průměru 8cm), naplnit vždy lžičkou povidel, přehnout, okraje přitlačit a na plechu s pečícím papírem péct 20 minut na 170 stupňů.

  2. Hotové by se ještě horké měly obalit v moučkovém cukru, ale můj mužský to tak nechce, takže jen svrchu cukruju.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte