Oběd z pomalého hrnce je chuťově skvělý, výživově hodnotný a bez práce...
- 6h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
200 g |
200 g |
1 000 g |
1 000 g |
600 g |
600 g |
2 kusy |
2 kusy |
15 g |
15 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemno a mrkev na kolečka.
Mrkev a cibuli vložíme do pomalého hrnce, přidáme ve 2 lžících vody rozpuštěný bujón, kmín a sůl. Pomalíme 2 hodin na L.
-
Maso nakrájíme na kostky, přidáme do pomalého hrnce, promícháme a pomalíme další 2 hodiny na L.
-
Po čtyřech hodinách rozmícháme mouku ve dvou lžících vody, přidáme do hrnce a dobře promícháme. Pomalíme ještě 2 hodiny na L.
-
Tip
Doba pomalení závisí na typu hrnce a na velikosti nakrájené mrkve a masa. Uvedené časy jsou orientační.
Makronutrienty
36%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 442 kJ | 2 038 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 487 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,92 g
3,01 g |
31,9 g
13,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,692 SVJ | 3,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,12 g
1,58 g |
28,2 g
7,28 g |
Bílkoviny | 6,4 g | 29,5 g |
Sůl | 0,501 g | 2,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů