MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ - dvojctihodný bezlepkový

Oli

Moc dobrý bezlepkový koláč, se dvěma náplněmi jistě potěší jako svačinka ke kávě :)

MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ - dvojctihodný bezlepkový

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
bezlepková mouka, libovolná 300 g
tuk ztužený na pečení - Hera 0,5 kusu
cukr moučka 100 g
vajíčka 1 kus
cukr vanilkový 1 kus
mléko polotučné 1,5% tuku 100 ml
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 0,5 kusu
povidla hrušková 500 g
tvaroh měkký tučný 1 kus
cukr vanilkový 1 kus
puding s příchutí vanilky bezlepkový, prášek 1 kus

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin si vypracujeme těsto, je krásně vláčné. Třetinu si oddělíme na proužky, zbytek rozválíme do malého plechu.

  2. Potřeme povidly, nalijeme tvarohovou náplň (smícháme všechny suroviny). Z třetiny těsta si nakrájíme rádýlkem pásky, položíme je jako mřížku na těsto. Pečeme asi 25 min/200°C.

  3. Necháme schladnout a lehce pocukrujeme. Je moc dobrý vlažný i rozleželý:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů