Mražená vanilková srdíčka
Domácí vanilková zmrzlina netradičně.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mléko polotučné 1,5% tuku | 200 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 50 g |
puding s příchutí vanilky bezlepkový, prášek | 20 g |
med včelí | 1 lžíce |
tvarohový krém ochucený, vanilka | 80 g |
tvaroh měkký polotučný | 60 g |
maliny | 12 kusů |
čokoláda hořká | 20 g |
Postup přípravy
-
V mléce a smetaně uvaříme vanilkový pudink dle návodu, místo cukru dávám med dle chuti. Po uvaření míchejte, aby pudink zchládnul. Mezitím si vyšlehejte tvaroh, pribiňáček a med dle chuti do jemného krému. Vychladlý pudink do krému zašlehejte.
-
Touto směsí naplňte silikonové košíčky (já použila srdíčka, ale tvar zvolte sami), pokud vám směs zůstane, můžete naplnit i nanukové formičky. Dejte zamrazit.
-
Před servírováním vyjměte z formičky, posypejte čokoládovými hoblinami a přidejte ovoce. Dobrou chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů