Mramorová bábovka

Barbora Tinglová

Mramorová bábovka 1 další fotka

Už jsem vyzkoušela hodně receptů na bábovky, dnes jsem narazila na tento recept a u nás je to zatím TOP bábovka, krásně vyběhla, div nelezla z formy a je úžasně nadýchaná

Postup přípravy

  1. Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky ušleháme se špetkou solí do tuha. Žloutky utřeme s cukrem, až nám vznikne světlá a nachýchaná hmota. Do této hmoty přilijeme olej, zašleháme, následně mléko, taktéž zašleháme. Potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Trochu těsta si obarvíme kakaem na mramorovou část. Nalejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180st. asi hodinku, podle trouby a do zlatavé barvy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte