Vynikající LC pečivo.
- 15m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
40 g |
40 g |
115 g |
115 g |
10 g |
10 g |
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Koření | |
1 špetka |
1 špetka |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Na suché pánvi za stálého míchání roztopíme mozzarelu a lučinu. Necháme vychladnout.
Pomeleme semínka.
Vše smíchat v těsto.
Těsto rozdělit na 6 částí a morkou rukou formovat houstičky. Možno posypat kmínem.
Pečeme na 175°C na 15 minut.
-
Na suché pánvi za stálého míchání roztopíme mozzarelu a lučinu. Necháme vychladnout.
Pomeleme semínka.
Vše smíchat v těsto.
Těsto rozdělit na 6 částí a morkou rukou formovat houstičky. Možno posypat kmínem.
Pečeme na 175°C na 15 minut.
Makronutrienty
20%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 630 kJ | 1 471 kJ |
Kalorická hodnota | 390 kcal | 352 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,5 g
1,84 g |
11,3 g
1,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,25 SVJ | 1,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,9 g
7,63 g |
27,9 g
6,89 g |
Bílkoviny | 18,6 g | 16,8 g |
Sůl | 1,21 g | 1,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů