
Vynikající LC pečivo.
- 15m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
40 g |
40 g |
115 g |
115 g |
10 g |
10 g |
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Koření | |
1 špetka |
1 špetka |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Na suché pánvi za stálého míchání roztopíme mozzarelu a lučinu. Necháme vychladnout.
Pomeleme semínka.
Vše smíchat v těsto.
Těsto rozdělit na 6 částí a morkou rukou formovat houstičky. Možno posypat kmínem.
Pečeme na 175°C na 15 minut.
-
Na suché pánvi za stálého míchání roztopíme mozzarelu a lučinu. Necháme vychladnout.
Pomeleme semínka.
Vše smíchat v těsto.
Těsto rozdělit na 6 částí a morkou rukou formovat houstičky. Možno posypat kmínem.
Pečeme na 175°C na 15 minut.
Makronutrienty
19%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 603 kJ | 1 388 kJ |
Kalorická hodnota | 383 kcal | 332 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
1,86 g |
10,1 g
1,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 1,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,5 g
7,79 g |
26,4 g
6,74 g |
Bílkoviny | 18,7 g | 16,2 g |
Sůl | 1,25 g | 1,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů