Mořská štika s dýňovou kaší, kroupami a hrachem
Moc dobrý a zdravý oběd...
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně | 500 g |
zázvor, čerstvý kořen | 1 lžička |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
bazalka čerstvá | 2 snítky |
mléko nízkotučné, odstředěné | 100 ml |
sůl | 1 lžička |
hrách žlutý | 50 g |
čerstvá máta | 1 hrst |
sůl | 0,5 lžičky |
kroupy ječné střední | 50 g |
česnek medvědí sušený | 10 g |
sůl | 0,5 lžičky |
štikozubec chilský (mořská štika, hejk) filet | 500 g |
kořenicí směs citronový pepř | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Rybu osolíme, okořeníme a necháme odležet v chladu, než si připravíme přílohy.
-
Dýni nakrájíme na kostičky a na páře uvaříme do měkka.
-
Hrách zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme sůl a mátu a vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vadou. Kroupy zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme medvědí česnek a sůl. Vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
-
Pečící papír potřeme 1 kapkou oleje. Na papír rozložíme štiku a pečeme ve vyhřáté troubě.
-
Dýni ochutíme solí, zázvorem, nastrouhaným muškátovým oříškem, částí čerstvé bazalky a rozmixujeme. Podle potřeby přidáváme horké mléko, abychom získali požadovanou hustotu kaše.
-
Servírujeme ozdobené zbylou čerstvou bazalkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů