Mořská štika s dýňovou kaší, kroupami a hrachem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Moc dobrý a zdravý oběd...

Mořská štika s dýňovou kaší, kroupami a hrachem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
dýně 500 g
zázvor, čerstvý kořen 1 lžička
muškátový ořech mletý 1 špetka
bazalka čerstvá 2 snítky
mléko nízkotučné, odstředěné 100 ml
sůl 1 lžička
hrách žlutý 50 g
čerstvá máta 1 hrst
sůl 0,5 lžičky
kroupy ječné střední 50 g
česnek medvědí sušený 10 g
sůl 0,5 lžičky
štikozubec chilský (mořská štika, hejk) filet 500 g
kořenicí směs citronový pepř 1 lžička
sůl 2 špetky

Postup přípravy

  1. Rybu osolíme, okořeníme a necháme odležet v chladu, než si připravíme přílohy.

  2. Dýni nakrájíme na kostičky a na páře uvaříme do měkka.

  3. Hrách zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme sůl a mátu a vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vadou. Kroupy zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme medvědí česnek a sůl. Vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.

  4. Pečící papír potřeme 1 kapkou oleje. Na papír rozložíme štiku a pečeme ve vyhřáté troubě.

  5. Dýni ochutíme solí, zázvorem, nastrouhaným muškátovým oříškem, částí čerstvé bazalky a rozmixujeme. Podle potřeby přidáváme horké mléko, abychom získali požadovanou hustotu kaše.

  6. Servírujeme ozdobené zbylou čerstvou bazalkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů