Moc dobrý a zdravý oběd...
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kaše | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 snítky |
2 snítky |
100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Hrách | |
50 g |
50 g |
1 hrst |
1 hrst |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Kroupy | |
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Ryba | |
štikozubec chilský (mořská štika, hejk) filet 500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Rybu osolíme, okořeníme a necháme odležet v chladu, než si připravíme přílohy.
-
Dýni nakrájíme na kostičky a na páře uvaříme do měkka.
-
Hrách zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme sůl a mátu a vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vadou.
Kroupy zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme medvědí česnek a sůl. Vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
-
Pečící papír potřeme 1 kapkou oleje. Na papír rozložíme štiku a pečeme ve vyhřáté troubě.
-
Dýni ochutíme solí, zázvorem, nastrouhaným muškátovým oříškem, částí čerstvé bazalky a rozmixujeme. Podle potřeby přidáváme horké mléko, abychom získali požadovanou hustotu kaše.
-
Servírujeme ozdobené zbylou čerstvou bazalkou.
Makronutrienty
51%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 338 kJ | 1 260 kJ |
Kalorická hodnota | 80,8 kcal | 301 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,95 g
1,28 g |
37,1 g
4,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,995 SVJ | 3,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,785 g
0,343 g |
2,93 g
1,28 g |
Bílkoviny | 8,79 g | 32,8 g |
Sůl | 1,3 g | 4,85 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů