Mokré cuketové řezy - LC
V čase cuket se hodí lowcarb štavnatý dezert od Boženky Vaculkové, děkujeme :)
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 600 g |
vajíčka | 3 kusy |
mák mletý | 200 g |
zakysaná smetana | 200 g |
xylitol | 2 lžíce |
soda jedlá | 0,5 lžičky |
skořice mletá | 1 lžička |
citrónová kůra | 1 lžička |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 50 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
mandle lupínky | 50 g |
Postup přípravy
-
600g nastrouhané, vody zbavené cukety, 3 vejce,200g mletého máku nebo makové mouky,1 zakysanka 200g, sladidlo, špetka sody, skořice, citr. kůra Vše smíchat, péct na vymazaném pečícím papíru na 180°C/ 45min(zkoušet špejlí).Polít vhodnou čokoládou, ozdobit mandlí,nebo kokosem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů