MOJE LASAGNE

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

MOJE LASAGNE

Tohle jídlo provoní celý byt a stoprocentně přiláká nejednoho zvědavce, takže v kuchyni není za chvíli k hnutí.

A pak se to "všechno", syté a ospalé, přesune na přilehlé gauče a pohovky, zaujme polohu "na Ježíše" a vy si to v klidu můžete uklidit...

Postup přípravy

  1. Na oleji orestovat cibuli, přidat maso a restovat, dokud nezačne maso zlátnout. Poté přidat rajčata, protlak, paprikovou pastu, česnek, cukr, sůl, koření a bylinky dle chuti (nešetříme, je třeba, aby byla směs chuťově hodně výrazná). Podle potřeby přilijeme vodu a necháme pěkně probublávat.

  2. Z másla, mouky a mléka umícháme bešamel, ochutíme solí, pepřem a špetkou mletého muškátového oříšku.

  3. Velký pekáč (38x24cm vnitřní rozměr) vymažeme olivovým olejem, dno potřeme trochou bešamelu, pak skládáme střídavě vrstvu lasagní, masové směsi, strouhaného sýra a bešamelu, ukončíme vrstvou bešamelu a sýra. Pečeme asi 40 minut na 180 stupňů

  4. Raději nechat zchladnout, lépe se pak krájí na jednotlivé porce.

    Pozn.: Toto množství bohatě postačí pro 8-10 strávníků, lasagne jsou syté a vydatné. Takže jupííí, máme vařeno i na zítra!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte