Mocca řezy se zakysankou

Danula

Na víkend ráda upeču něco dobrého pro mou rodinku... Tentokrát to byl tento dezert, který vám doporučuji určitě alespoň jednou vyzkoušet.

Mocca řezy se zakysankou

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
cukr krystal 150 g
voda horká 5 lžic
polohrubá mouka 130 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
káva zrnková mletá 10 g
sůl 1 špetka
mléko plnotučné, selské 750 ml
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy
káva instantní 2 lžíce
máslo čerstvé 250 g
cukr moučka 8 lžic
zakysaná smetana 400 g
cukr vanilkový 2 kusy

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, po lžících přišleháme horkou vodu a důkladně prošleháme. Poté vsypeme směs mouky, prášku do pečiva a kakaa, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný malý plech (32x22cm, vymazala jsem pouze dno formy) a pečeme 20 minut na 160 stupňů.

  2. Necháme vychladnout, potřeme krémem a oslazenou zakysanou smetanou (použila jsem 2 kelímky) a vršek ozdobíme Grankem. Krém: Uvaříme pudink z 0,75 l mléka, 2 vanilkových pudinkových prášku a 2 lžic sypké instantní kávy, necháme vychladnout a poté vyšleháme s 250g změklého másla a 8 lžícemi moučkového cukru. Hotové vychladíme v lednici.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů