Mocca řezy se zakysankou
Na víkend ráda upeču něco dobrého pro mou rodinku... Tentokrát to byl tento dezert, který vám doporučuji určitě alespoň jednou vyzkoušet.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
cukr krystal | 150 g |
voda horká | 5 lžic |
polohrubá mouka | 130 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
káva zrnková mletá | 10 g |
sůl | 1 špetka |
mléko plnotučné, selské | 750 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek | 2 kusy |
káva instantní | 2 lžíce |
máslo čerstvé | 250 g |
cukr moučka | 8 lžic |
zakysaná smetana | 400 g |
cukr vanilkový | 2 kusy |
Postup přípravy
-
V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, po lžících přišleháme horkou vodu a důkladně prošleháme. Poté vsypeme směs mouky, prášku do pečiva a kakaa, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný malý plech (32x22cm, vymazala jsem pouze dno formy) a pečeme 20 minut na 160 stupňů.
-
Necháme vychladnout, potřeme krémem a oslazenou zakysanou smetanou (použila jsem 2 kelímky) a vršek ozdobíme Grankem. Krém: Uvaříme pudink z 0,75 l mléka, 2 vanilkových pudinkových prášku a 2 lžic sypké instantní kávy, necháme vychladnout a poté vyšleháme s 250g změklého másla a 8 lžícemi moučkového cukru. Hotové vychladíme v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů