Na víkend ráda upeču něco dobrého pro mou rodinku...
Tentokrát to byl tento dezert, který vám doporučuji určitě alespoň jednou vyzkoušet.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Piškot | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
150 g |
150 g |
5 lžic |
5 lžic |
130 g |
130 g |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
750 ml |
750 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
250 g |
250 g |
8 lžic |
8 lžic |
Navrch | |
400 g |
400 g |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, po lžících přišleháme horkou vodu a důkladně prošleháme.
Poté vsypeme směs mouky, prášku do pečiva a kakaa, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.
Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný malý plech (32x22cm, vymazala jsem pouze dno formy) a pečeme 20 minut na 160 stupňů.
-
Necháme vychladnout, potřeme krémem a oslazenou zakysanou smetanou (použila jsem 2 kelímky) a vršek ozdobíme Grankem.
Krém: Uvaříme pudink z 0,75 l mléka, 2 vanilkových pudinkových prášku a 2 lžic sypké instantní kávy, necháme vychladnout a poté vyšleháme s 250g změklého másla a 8 lžícemi moučkového cukru.
Hotové vychladíme v lednici.
Makronutrienty
50%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 254 kJ | 1 354 kJ |
Kalorická hodnota | 300 kcal | 324 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,3 g
12,6 g |
27,3 g
13,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,53 SVJ | 2,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,2 g
9,05 g |
21,8 g
9,77 g |
Bílkoviny | 5,21 g | 5,62 g |
Sůl | 0,429 g | 0,463 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů