Mleté vepřové maso restované se zázvorem a česnekem

Kateřina Gallinová

Mleté vepřové maso restované se zázvorem a česnekem

Tipů na rychlá jednoduchá jídla není nikdy dost. Jenže minutky mohou dost lézt do peněz. Kuřecí prsa nebo hovězí steaky nepatří mezi nejlevnější maso, že jo? Ale proč nepoužít mleté vepřové?

Postup přípravy

  1. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké nudličky. Pórek zbavte kořínků, očistěte, dobře umyjte od hlíny a také nakrájejte na nudličky. Papriku zbavte semínek a rovněž nakrájejte na nudličky.

  2. Zázvor i česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a ty poté na tenoučké proužky.

  3. Rozehřejte pánev, přidejte na ni sádlo a po jeho rozpuštění mleté maso. Za stálého míchání maso prudce orestujte.

  4. Mírně ztlumte výkon plotýnky a do pánve přidejte mrkev. Pokračujte v míchání a restování. Jakmile mrkev trochu změkne, přidejte papriku. Vše osolte. Pokud budete přidávat sójovou omáčku nebo coconut aminos, osolte maso-zeleninovou směs opravdu jen maličko. Dosolit můžete vždycky, ale přesolené jídlo nenapravíte.

  5. Poté přisypte do pánve nudličky pórku, zázvoru a česneku. Orestujte do změknutí a můžete podávat. Pokud ale chcete, přilijte ještě sójovou omáčku či coconut aminos, případně trošku vody. A směs ještě krátce prohřejte. Podávejte samostatně, s rýží, květákovou/brokolicovou "rýží".

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte